Meteorológiai ballon az iskolakertben
2015. 05. 05.

Az elmúlt évtizedekben fokozatosan vesztettek népszerűségükből a természettudományos tárgyak, ez pedig az egyetemi képzés területén is érezteti hatását, hiszen a szükségesnél kevesebb továbbtanulás előtt álló középiskolás választja a fizika, biológia és kémia szakokat. Ezen változtatna az országos Öveges program, aminek részeként az élményszerű és gyakorlati oktatáshoz elengedhetetlen modern laboratóriumot alakítottak ki tavaly a Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnáziumban.

Tovább >>


Meddig bírja egy tésztahíd?
2014. 12. 16.

Februárban adták át az Öveges Laboratóriumot a Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnáziumban. Nemrégiben szakmai nyílt napot rendeztek, amelyen egy diákpályázat eredményhirdetését is megtartották. Ezen kiderült, mekkora súlyt bír el egy jól megépített tésztahíd.

Tovább >>


Új korszak a természettudományos oktatásban
Kossuth Rádió, Trend-idők magazin | 2014. 10. 29.

Riport az Öveges-laborokról Kossuth Rádió műsorában.

Tovább >>


Szakmai nap az Öveges Laboratóriumban
2014. 06. 06.

Schrödinger macskája és az emelt szintű érettségi is szóba került azon a szakmai napon, amelyet az Arany János iskola nemrég átadott Öveges Laboratóriumában rendeztek. A részt vevő diákok izgalmas biológia-, kémia- és fizikakísérletek segítségével pallérozhatták tudásukat.

Tovább >>


Öveges József nyomában
2014. 02. 25.

Kísérlet és szemléltetés – e szavakkal jellemezte Pokorni Zoltán a természettudományos tárgyak hatékony oktatásának legegyszerűbb módját a Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnáziumban kialakított Öveges Laboratórium átadásán. A polgármester szerint éppen erre ad módot a több iskolát kiszolgáló létesítmény, amely az élményszerű tanítás feltételeinek biztosításával hozzájárul a fizika, a kémia és a biológia népszerűsítéséhez.

Tovább >>


Korszerű laboratóriumot avattak egy hegyvidéki iskolában
mno.hu | 2014. 02. 12.

280 millió forintból a legkorszerűbb eszközökkel felszerelt laboratóriumot adtak át Budapesten, az Arany János Általános Iskola és Gimnáziumban. A tanteremben az emelt szintű érettségire készítik fel a diákokat.

Tovább >>


Komoly fejlesztés egy hegyvidéki iskolában
MTI | 2014. 02. 12.

Korszerű, az emelt szintű érettségire felkészítő természettudományos laboratóriumot és központot adtak át szerdán a XII. kerületi Arany János Általános Iskola és Gimnáziumban.

Tovább >>


Pokorni Zoltán robbantott a kémiateremben
index.hu | 2014. 02. 12.

Hét évig biztosan működni fog az Öveges Laboratórium. A sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnázium tanulói szerda délelőtt vehették birtokukba az új kémiatermet.

Tovább >>


RTL Klub Híradó
rtlklub.hu | 2014. 02. 12.

Modern eszközök és rengeteg kísérlet várja az ifjú természettudósokat az Arany János Általános Iskola és Gimnázium Öveges Laboratóriumában. Az Öveges pályázat célja, hogy olyan oktatást biztosítson a diákoknak, ahol gyakorlati példákon keresztül ismerkedhetnek meg a biológia, a fizika és a kémia rejtelmeivel.

Tovább >>


Új laboratórium jön létre a sashegyi Arany János Iskolában
budapestinfo.eu | 2014. 01. 23.

A 2013/2014-es tanévben európai uniós pénzből épül természettudományos labor a hegyvidéki Arany János Általános Iskola és Gimnáziumban.

Tovább >>


SAJTÓKÖZLEMÉNY
2013. 11. 15.

A Budapest Főváros XII. Kerület Hegyvidéki Önkormányzat TÁMOP-3.1.3-11/1-2012-0020 azonosító jelű, „Az Arany János Általános Iskola és Gimnázium természettudományos módszertanának és eszközrendszerének fejlesztése” című pályázata 2013 októberében nyert
286 797 877 Ft 100%-os intenzitású támogatást.

Tovább >>